Tietoa osaamiskeskuksesta

Mitä yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus tekee ja miksi sellainen on olemassa?

Mitä teemme?

Osaamiskeskus tarjoaa valtakunnallista neuvontaa ja ohjausta yhteiskunnallista yritystoimintaa harjoittaville tai käynnistäville yrittäjille ja yhteisöille yritysmuodosta ja toimialasta riippumatta.

Neuvomme, autamme ja sparraamme yrityksiä, joilla on yhteiskunnallinen päämäärä. Tavoitteenamme on saada Suomeen syntymään uusia yhteiskunnallisia yrityksiä.

Autamme jo olemassa olevia yhteiskunnallisia yrityksiä kasvamaan ja toimimaan vaikuttavammin. Teemme työtä, jotta yhteiskunnallinen yrittäminen juurtuisi kaikkien tuntemaksi ja myös houkuttelevaksi vaihtoehdoksi luoda työpaikkoja ja hyvinvointia Suomeen.

Keitä olemme?

Verkostoamme, joka on lokakuussa 2021 käärinyt hihansa ja aloittanut työnsä, kutsutaan hallintokielellä konsortioksi. Olemme joukko yhteiskunnallisen yrittämisen konkareita: yhteisöjä ja yrityksiä, jotka kokoamme voimamme ja tietomme osaamiskeskuksen käyttöön. Verkostoamme luotsaa Yhteiskunnallisten yritysten liitto Arvo ry, ja muut jäsenet ovat Diakonia-ammattikorkeakoulu OyKuntoutussäätiö srOsuuskuntien keskusjärjestö Pellervo rySilta-Valmennusyhdistys ry ja Vates-säätiö sr. Osaamiskeskusta rakennatte myös kaikki te, joiden kanssa teemme jatkossa työtä, ja te, joiden tarpeisiin yritämme parhaamme mukaan vastata.

 

 

Lisätietoa

Verkostomme hyödyntää eri tahojen asiantuntijoiden osaamista ja tarjoaa siten juuri oikeanlaista asiantuntija-apua sitä tarvitseville. Yritysten ja yhteiskunnallisesta yrittäjyydestä kiinnostuneiden lisäksi voimme palvella esimerkiksi ELY-keskuksia ja muita julkisia yrityspalveluita.

Osaamiskeskus on osa Työkykyohjelmaa (2019-2023), ja yksi  keskeisistä tehtävistämme on edistää osatyökykyisten työllistymistä. Tarjoamme ohjausta, neuvontaa ja verkostoja, jotta edistämme osatyökykyisten työllistämistä sekä vahvistamme yhteiskunnallisten yritysten roolia siinä.

Osaamiskeskuksen perustaminen perustuu Sanna Marinin hallitusohjelmaan ja yhteiskunnallisten yritysten strategiaan. Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt valtionavustusta osaamiskeskuksen käynnistämiseen. Se myös vastaa osaamiskeskuksen ohjauksesta.

Lue myös:
Työ- ja elinkeinoministeriön tiedote 7.10.2021: Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus aloittaa toimintansa
Yhteiskunnallisten yritysten strategia (Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja 2021:4)
Yhteiskunnalliset yritykset – miksi juuri nyt (TEMatiikkaa-blogi 22.3.2021)
Työkykyohjelma 2019–2023 (TEM)