Yhteiskunnallisten innovaatioiden työpajat Oulussa

Edistätkö toiminnallasi heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllisyyttä? Onko sinulla mielessäsi työllistämiseen liittyvä uudenlainen palvelu, hankeidea, tuote tai toimintamalli? Kaipaatko tukea ideasi kehittämiseen tai kumppanuuksien löytämiseen? Tule mukaan työpajoihimme!


Oulun innovaatiopajoissa pureudutaan erityisesti työllistymisen teemaan liittyviin innovaatioihin. Asiantuntijoidemme avulla saat kirkastettua ideaasi, kartoitettua alueen ekosysteemiä ja potentiaalisia yhteistyökumppaneita. Saat vinkkejä rahoituksen hakemiseen ja opit suunnittelemaan hankkeen vaikuttavuusarviointia. Avarrat myös ymmärrystäsi yhteiskunnallisista innovaatioista ja yhteiskunnallisesta yritystoiminnasta ja laajennat verkostojasi. Samalla kuulet, millaisia prosesseja ja kriteerejä Oulun kaupungilla on työllistämishankkeiden kuntarahoitukseen liittyen ja millaisia mahdollisuuksia kulttuuripääkaupunkivuosi 2026 tarjoaa.

Työpajasarjaan kuuluu kaksi osaa, joista ensimmäinen järjestetään lähitilaisuutena Oulussa ja jälkimmäinen etätoteutuksena Teamsilla. Työpajojen kouluttajina toimivat Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen asiantuntijat sekä vierailevat puhujat.

Kahden työpajan sarjassa saat:

  • tietoa yhteiskunnallisista innovaatioista ja miten hyödyntää niitä omassa kehittämistyössä
  • tukea ja työkaluja oman idean selkeyttämiseen
  • mahdollisuuden verkostoitua ja apua kumppaneiden löytämiseen
  • vinkkejä, miten omaan kehittämistyöhön voisi saada rahoitusta
  • tietoa yhteiskunnallisesta yritystoiminnasta ja tutustut Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen (YYO) toimintaan

Työpajat on suunnattu kaikille yhteiskunnallisista innovaatioista ja kehittämisestä kiinnostuneille toimijoille kuten yritykset, yhdistykset ja säätiöt.

Mitä ovat yhteiskunnalliset innovaatiot

Yhteiskunnalliset innovaatiot, tai toiselta nimeltään sosiaaliset innovaatiot, ovat uusia ratkaisuja ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin ja tarpeisiin. Innovaatioilla voidaan ratkoa esim. eriarvoistumiseen, syrjäytymiseen, yksinäisyyteen, mielenterveyteen, työllistymiseen, kiertotalouteen tai vihreään siirtymään liittyviä haasteita. Käytännössä yhteiskunnalliset innovaatiot voivat olla palveluita, tuotteita, toimintatapoja, prosesseja tai strategioita, jotka toimivat paremmin kuin aiemmat tai vakiintuneet vaihtoehdot.

Yhteiskunnallisia innovaatioita voivat kehittää mitkä tahansa erikokoiset yritykset, organisaatiot, yhdistykset tai yhteisöt. Kehittämistyötä tehdään usein yhdessä kohderyhmän ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Lue lisää https://yyo.fi/materiaalipankki/

Aikataulu ja ohjelma

  • 18.11. klo 12–15, lähitapahtuma Oulussa
    • Oman kehittämisidea esittely, kumppanuudet & ekosysteemit, yhteiskunnalliset innovaatiot ja yhteiskunnallinen yrittäjyys

Vierailevat puhujat:

    • Työllisyyshankkeiden kuntarahoitus – prosessi ja kriteerit Oulun kaupungilla, Nina Himsworth, BusinessOulu
    • Euroopan kulttuuripääkaupunkivuosi 2026 ja sen tuomat mahdollisuudet, Niina M. Keränen, Oulu2026
  • 2.12. klo 9–12,Teams
    • Oman kehittämisidean työstäminen
    • Hankehakemus ja rahoitusmahdollisuudet
    • Toiminnan vaikutukset ja niiden arviointi

Toteutus

Ensimmäinen tapaaminen järjestetään Oulussa osoitteessa Kumppanuuskeskus (Asema-tila, 2 krs), Kansankatu 53, Oulu. Toinen tapaaminen toteutetaan etäyhteydellä Teamsissa.

Työpajan sisältöä voidaan tarkentaa tai painottaa osallistujien tarpeen mukaan. Työpajat ovat osallistujille maksuttomia. Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Työpaja järjestetään osana Yhteiskunnallisten yritysten liiketoimintaedellytysten parantaminen -koordinaatiohanketta (ESR+ 2023–2027).

Lisätietoja  

Farid Ramadan, kehittämispäällikkö, farid.ramadan@kuntoutussaatio.fi tai puh. 044 781 3169.

Heidi Similä, aluesuunnittelija, heidi.simila@inlive.fi tai puh. 040 637 2928.

Ilmoittautuminen  

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella 13.11.2024 mennessä:

https://link.webropolsurveys.com/S/1F0A55E11D22E7C5

Huom! Ilmoittautumislinkki vie sinut Live-säätiön Webropol-lomakkeelle.

Mukaan mahtuu enintään 15 osallistujaa. Toivomme, että ilmoittautuessasi sitoudut osallistumaan työpajasarjan kumpaankin osaan.

Pääset lukemaan tietosuojaselosteemme täältä.