Tuki osaavan työntekijän löytämiseen

Osatyökykyisiä työnhakijoita voi löytää paikallisen TE-palvelun, kunnan työllisyyspalveluiden tai erilaisten hankkeiden kautta.

Osatyökykyisten henkilöiden rekrytointi

Löydät osatyökykyisiä työnhakijoita ottamalla yhteyttä paikalliseen TE-palveluun sekä oman kuntasi työllisyyspalveluiden kautta. Voit työnantajana ilmoittaa TE-palveluille/kuntakokeilulle ja/tai työeläkeyhtiöille, että yritykselläsi on tarjolla tehtäviä osatyökykyisille. Voit myös pyytää apua mahdollisten työtehtävien kartoittamiseen ja räätälöintiin.

Erilaiset hankkeet etsivät usein yrityksiä yhteistyökumppaneiksi. Hankkeita toteutetaan laajasti mm. säätiöissä, järjestöissä ja oppilaitoksissa. Hankkeista ei valitettavasti löydy valmista alueellisesti kattavaa listausta millään nettisivulla, mutta TE-palveluiden/kuntakokeilun työnantajapalvelut voivat auttaa myös tässä. Hankkeisiin voi ottaa myös itse suoraan yhteyttä. Yritys voi ilmoittaa halukkuuden yhteistyöhön myös mm. työpaikkailmoituksissaan, verkkosivuillaan tai sosiaalisessa mediassa.

Hyvinvointialueiden vammaispalveluissa ja aikuissosiaalityössä tehdään tuetun työllistämisen työhönvalmennusta. Palvelun kriteerit ja kohderyhmä vaihtelee alueittain. Näihin palveluihin voi ottaa yhteyttä ja kertoa toiveestaan työllistää vammainen tai osatyökykyinen työnhakija. Palvelusta työllistytään ammatillisen tutkinnon mukaisesti esimerkiksi näihin tehtäviin: kiinteistöala, puhtaanapito, ravintola- ja catering-ala, puutarhatyöt jne.

Esimerkkejä

Muista hyödyntää kuntien yrityksille tarjoamat elinkeinopalvelut. Kunnat tuottavat yrityspalveluja joko suoraan itse tai omistamiensa organisaatioiden välityksellä. Yritysneuvojat osaavat neuvoa ja ohjata eteenpäin myös osatyökykyisten työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä.

Ammatilliset oppilaitokset ja ammatilliset erityisoppilaitokset tekevät yhteistyötä yritysten kanssa mm. rekrytoinnissa. Oppilaitokset tarjoavat työnantajille esimerkiksi mahdollisuuksia osallistua työelämätapahtumiin sekä maksutonta työpaikkaohjaaja-koulutusta. Ota yhteyttä oman alueesi oppilaitoksiin!

Lisätietoa: Ameo.fi Erityisen hyviä työntekijöitä