Oikeus työhön koskee kaikkia – rohkeutta uudenlaisiin ratkaisuihin!

– Oikeus työhön koskee meitä kaikkia, totesi Helka Raivio rahoitusseminaarissa.

Työllistymistä edistävät yhteiskunnalliset yritykset ja OBCD-hankkeen ekosysteemi kokoontuivat rahoitusseminaariin 25.3. Iltapäivän aikana asiantuntijat avasivat työllisyyttä edistävän toiminnan yhteiskunnallisia edellytyksiä, rahoitusta ja liiketoimintamalleja. Esille nousivat niin haasteet kuin ratkaisut. Tapahtumaan osallistui ekosysteemin toimijoita ympäri Suomen.


Key note –puhuja Helka Raivio (THL) avasi tilaisuuden puheenvuorolla yhteiskunnan ja työelämän sosiaalisista järjestyksistä. Konkreettisena ja mitatusti onnistuneena keinona edistää osallistavia työmarkkinoita Raivio nosti tuetun työllistymisen IPS-toimintamallin.

Etsimme parhaita tapoja tehdä yhteiskunnallista hyvää

Paneelikeskustelussa asiantuntijat jakoivat kokemuksiaan työllisyyttä edistävien yhteiskunnallisten yritysten liiketoimintamalleista ja rahoituksesta. YYO:n  ohjaus- ja neuvontapalveluissa etsitään yhdessä parhaita tapoja edistää yhteiskunnallista hyvää liiketoiminnon avulla, kertoi Jarmo Hänninen (Pellervo).

Rohkeutta, ennakkoluulottomuutta ja yhteistyötä

Silta-Valmennusyhdistyksen toimitusjohtaja Kimmo Kumlander puolestaan painotti, että onnistuminen edellyttää rohkeutta uudenlaisten ratkaisujen etsimiseen sekä yhteistyötä.

Ennakkoluulottomuus ja yhteistyö korostuivat myös Ari Evwarayen puheenvuorossa. StartMore Impact on vaikuttavuuteen pyrkivä rahasto, joka sijoittaa sosiaalisten innovaatioiden kasvuun. Sijoituskohteelta odotetaan näyttöä vaikuttavuudesta, innovatiivista kehittämisotetta, sitoutumista kumppanuuksiin ja rohkeutta kokeilla. Rahasto on tarkoitettu juuri yhteiskunnallisten yritysten kaltaisille toimijoille ja on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

– Kun tehdään missiolähtöistä toimintaa vaikuttavuus edellä, muutosmahdollisuudet kasvavat, kannusti Ari Evwaraye.

Tilaisuuden osallistujia puhututtivat erityisesti yksityisen rahoituksen mahdollisuudet ja haasteet sekä konkreettiset hidasteet, joihin rahoituspohjaa laajentaessa voi törmätä. Tilaisuus tarjosi mielenkiintoista asiasisältöä tiiviinä pakettina, kommentoi yksi tilaisuuden osallistujista.  

Rahoitusiltapäivän järjestivät Open Business for Community Development OBCD –hanke (Erasmus+) sekä YYO ja Yhteiskunnallisten liiketoimintaedellytysten parantaminen koordinaatiohanke (ESR+). Hankeyhteistyöllä pystyttiin tarjoamaan vaikuttava tapahtuma, joka tavoitti osallistujia ympäri Suomen, arvioivat tapahtuman järjestäjät.

OBCD-hankkeessa rakennetaan yhteiskunnallisten yritysten ekosysteemiä ja tuotetaan sille työkaluja. YYO palvelee yhteiskunnallista yritystoimintaa ympäri Suomen ja tuottaa myös jatkossa tapahtumia työllisyyttä edistäville yhteiskunnallisille yrityksille.

YYO:n tulevat tapahtumat ja koulutukset löytyvät verkkosivuilta osoitteesta https://yyo.fi/tapahtumat-ja-koulutukset/.

OBCD –hankkeen tapahtumiin ja koulutuksiin pääsee liittymällä ekosysteemin jäseneksi: https://forms.office.com/e/8NpCuGnHgd.