Rahoittajat hakevat työllisyyteen vaikuttavia hankkeita

Seinäjoen hankepajassa 25.4. syntyi lupaavia ja luovia uusia ideoita hankkeisiin ja liiketoimintojen kehittämiseen. Rahoitusasiantuntija Johanna Latvala Keski-Suomen ELY-keskuksesta kertoi, että syksyn rahoituskierroksella odotetaan muun muassa työllisyyteen vaikuttavia hankkeita.

Pajassa osallistujat saivat tietoa sekä yhteiskunnallisten yritysten kentästä että ESR+ ja Leader -rahoituksista.


Millainen on hyvä hakemus?

Rahoitusasiantuntija Johanna Latvala Keski-Suomen ELY-keskuksesta avasi ESR+ -tavoitteita, EURA-järjestelmää sekä hyvän rahoitushakemuksen piirteitä. Latvala muistutti toimintalinjan 4:n seuraavan rahoitushakukierroksen avautumisesta alkusyksystä ja vinkkasi myös JTF-rahoituksen mahdollisuuksista.

– ESR+ -ohjelmakauden tavoitteena on työllistävä, osaava ja osallistava Suomi. Tällä kaudella hankkeilla haetaan erityisesti vaikuttavuutta, kertoi Latvala.

Rahoitusaihe viritti hyvin keskustelua ja herätti kysymyksiä kuulijoiden joukossa.

Leadereilta tukea hankkeiden ideointiin ja toteutukseen

Suunnittelija Telle Lemetyinen Kehittämisyhdistys Liiveristä esitteli selkeäsanaisesti Etelä-Pohjanmaan alueen Leader-ryhmien sekä tarkemmin Liiverin toimintaa ja kehittämisinvestointeja. Yrityshanketuet ja hakuprosessi saivat kuulijakunnan muistiinpanokynät liikkeelle. Lemetyinen painotti, että Leaderit toimivat hankkeiden ideoijien ja toteuttajien apuna.

– Jos joku muukin uskoo ideaan, yrittäjyyteen on helpompi lähteä, rohkaisi Lemetyinen.

Osaamiskeskuksen ohjaus- ja neuvontapalveluita koordinoiva Jarmo Hänninen Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervosta kertoi mukaansatempaavasti ja monitahoisesti yhdistys- ja yritystoiminnan eroista, yhteiskunnallisesta yrittämisestä ja yhteiskunnallisten yritysten erityispiirteistä.

– Yhteiskunnallinen yritys luo alueelle lisäarvoa, tiivisti Hänninen puheenvuorossaan.

Työpajassa syntyi monta uutta potentiaalista kehittämisideaa ja hankeajatusta. Osallistujat verkostoituivat ja heittäytyivät mukaan ideoimaan sekä vaihtamaan mielipiteitä ja kokemuksia.

Pajasarja hankehakemusten työstämiseen alkaa toukokuussa

Ideoiden ja hakemusten työstämistä on mahdollista jatkaa Etelä-Pohjanmaalla jo toukokuussa YYO:n järjestämässä pajasarjassa. Ensimmäisen pajan 23.5. aiheena on oman kehittämisidea esittely, kumppanuudet & ekosysteemit, sosiaaliset innovaatiot ja yhteiskunnallinen yrittäjyys. Toisessa pajassa 30.5. jatketaan oman kehittämisidean työstämisellä ja paneudutaan hankehakemukseen ja rahoitusmahdollisuuksiin.

13.6. jatketaan liiketoimintasuunnitelman tai hankehakemusten työstämistä.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan! Voit osallistua yhteen tai useampaan pajaan.

Työpajat järjestää YYO ja Yhteiskunnallisten yritysten liiketoimintaedellytysten parantaminen –koordinaatiohanke (ESR+ 2023–2027).