Tule kehittämään hautomo- ja kiihdyttämömallia

Yhteiskehittäminen alkaa – tule mukaan vaikuttamaan ja tuomaan osaamisesi yhteiskunnallisille yrityksille!


Kutsumme teidät yhteiskehittämään yhteiskunnallisille yrityksille suunnattua hautomo- ja kiihdyttämötoimintamallia keväällä 2022. Toivomme mukaan hautomoita ja kiihdyttämöitä jo toteuttavia sekä heitä, jotka ovat vasta kiinnostuneita sellaisten toteuttamisesta. 

Kehitämme toimintamallia neljässä työpajassa, jotka järjestetään etänä. Työpajojen ajankohdat ovat: 24.1. klo 9–12, 15.2. klo 12–15, 21.3. klo 12–15 ja 11.4.2022 klo 12–15.  

Työpajojen jälkeen sovitaan kehittämistyön jatkamisesta.  

Työpajoissa kehitettävät yhteiskunnallisten yritysten kiihdyttämö- ja hautomotoiminnan pilotit toteutetaan viidessä organisaatiossa yhdessä asiantuntijoidemme kanssa syksyllä 2022 tai/ja keväällä 2023.  

Toimintamalli on tarkoitus integroida Suomessa jo toimiviin hautomoihin ja kiihdyttämöihin. Tuemme teitä kehittämistyössä tai pilottien toteuttamisessa esimerkiksi avustamalla ESR- ja EAKR-rahoitusten hakemisessa. 

Pyydämme teitä valitsemaan seuraavista teille sopivat vaihtoehdot tästä linkistä avautuvassa Google Forms -kyselyssä

  1. Osallistun toimintamallin kehittämistyöpajoihin neljä kertaa keväällä 2022 sekä toteutan pilotin syksyllä 2022 tai keväällä 2023.  
  2. Osallistun toimintamallin kehittämistyöpajoihin neljä kertaa keväällä 2022. 
  3. En osallistu työpajoihin, mutta olen valmis kommentoimaan toimintamallia vuoden 2022 aikana.
  4. Haluan osallistua vain hautomo- ja kiihdyttämötoimintaa toteuttavien tahojen verkostoon.  
  5. En ole tällä hetkellä kiinnostunut yhteiskunnallisille yrityksille suunnatun hautomo- ja kiihdyttämötoimintamallin kehittämisestä enkä verkostotoiminnasta. 

Lisäksi kysymme oletko kiinnostunut yhteiskunnallisten yritysten hautomotoiminnasta (Yritysidea on muodostumassa), aloittaneiden yritysten kiihdyttämötoiminnasta (Yritys on jo perustettu), pitkään toimineiden yritysten kiihdyttämötoiminnasta (Yritys kaipaa tukea kasvuun) ja/tai toimintaa uudelleen suuntaavan yhtiön kiihdyttämö- ja hautomotoiminnasta (esimerkiksi kolmannen sektorin toimija, joka suuntaa toimintaansa avustustoiminnasta enemmän markkinalähtöiseen toimintaan). 

Mikäli ilmoittautuneita on paljon, joudumme valitsemaan osallistujat ilmoittautuneiden joukosta. Painotamme valinnassa kehittämiseen ja pilotoinnin toteuttamiseen sitoutumista. Pyrimme kokoamaan työpajoihin eri tahoja mahdollisimman laajasti edustavan joukon.  

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen puolesta  

Satu Niskanen, Harri Kostilainen, Tom Tarvainen, Katja Anoschkin ja Elli Keränen