Rahoituspajat Seinäjoella: rahoituksen hakeminen ja liiketoimintasuunnitelman tekeminen

Onko sinulla näkemys ihmisten tai ympäristön hyvinvoinnin parantamiseksi, mutta et tiedä, miten viedä ideaa eteenpäin? Tässä työpajassa Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen (YYO) asiantuntijat käyvät kanssasi läpi rahoitushakemuksen keskeiset osa-alueet ja liiketoimintasuunnitelman laatimisen perusteet. Toiminnallisen työpajan aikana sinun on mahdollista työstää omaa hakemustasi asiantuntijoiden ja muiden osallistujien tuella. Pääset myös tutustumaan alueen muihin toimijoihin. Mukaan voi ilmoittautua, vaikka ideasi olisi vasta alkuvaiheessa etkä vielä tiedä miten ideaasi voisi viedä eteenpäin.


Kahden työpajan sarjassa saat:

  • Tukea ja työkaluja oman idean selkeyttämiseen.
  • Opastusta seuraavien askelten hahmottamisessa niin, että pääset eteenpäin ideasi kanssa.
  • Vinkkejä, miten omaan kehittämistyöhön voisi saada rahoitusta.
  • Mahdollisuuden verkostoitua ja apua kumppaneiden löytämiseen.
  • Tietoa yhteiskunnallisesta yritystoiminnasta. Tutustut myös Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen (YYO) toimintaan.
  • Tietoa yhteiskunnallisista innovaatioista ja miten hyödyntää niitä omassa kehittämistyössä.

Työpajat on suunnattu kaikille, jotka haluavat jalostaa ideansa liiketoiminnaksi, hankkeeksi tai vastaavaksi. Idean ei tarvitse olla valmis eikä rahoitusvaihtoehtojen tiedossa. Tärkeintä on, että sinulla on halu edistää ajatustasi seuraavalle askelmalle kohti konkreettista toimintaa tai tuotetta. Työpajoissa pääset verkostoitumaan muiden osallistujien ja YYO:n asiantuntijoiden kanssa, joten työpaja on hyödyllinen myös niille, jotka haluavat löytää sopivia yhteistyökumppaneita.

Mitä ovat yhteiskunnalliset innovaatiot

Yhteiskunnalliset innovaatiot, joita kutsutaan myös sosiaalisiksi innovaatioiksi, ovat uusia ratkaisuja ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin ja tarpeisiin. Innovaatiotoiminnalla voidaan ratkoa esim. eriarvoistumiseen, syrjäytymiseen, yksinäisyyteen, mielenterveyteen, työllistymiseen, kiertotalouteen tai vihreään siirtymään liittyviä haasteita. Käytännössä yhteiskunnalliset innovaatiot voivat olla palveluita, tuotteita, toimintatapoja, prosesseja tai strategioita, jotka toimivat paremmin kuin aiemmat tai vakiintuneet vaihtoehdot.

Yhteiskunnallisia innovaatioita voivat kehittää mitkä tahansa erikokoiset yritykset, organisaatiot, yhdistykset tai yhteisöt. Kehittämistyötä tehdään usein yhdessä kohderyhmän ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Lue lisää https://yyo.fi/materiaalipankki/

Aikataulu ja ohjelma

29.8. klo 13–16.00, lähitapahtuma Seinäjoella.
Oman kehittämisidea esittely, kumppanuudet & ekosysteemit, liiketoimintasuunnitelma ja rahoitushakemusten pääpiirteet. Mikäli osallistujilla on jo tiedossa haettava rahoitus, työstetään työpajassa hakemuksia asiantuntijoiden tuella.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun lehtori Margit Mannila pohjustaa liiketoimintasuunnitelman tekemistä.

ESR+ rahoituspäällikkö Keskisuomen ELY-keskuksesta Johanna Latvala kertoo ESR+ -rahoituksesta.

12.9. klo 13–16.00, Seinäjoki/ Teams osallistujien toiveiden mukaisesti
Oman kehittämisidean työstäminen, hankehakemus ja liiketoimintasuunnitelman jatkotyöstö.

Toteutus

Ensimmäinen tapaaminen pidetään paikan päällä Seinäjoella, osoitteessa Valo-Valmennusyhdistys, Alvar Aallon katu 1. Seuraava tapaaminen toteutetaan etäyhteydellä Teamsissä. Työpajan sisältö voidaan tarkentaa tai painottaa osallistujien tarpeen mukaan.

 Työpajan kouluttajina toimivat Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen asiantuntijat.

Työpaja järjestetään osana Yhteiskunnallisten yritysten liiketoimintaedellytysten parantaminen -koordinaatiohanketta (ESR+ 2023–2027).

Lisätietoja

Yhteyspäällikkö Mika Ala-Kauhaluoma, Kuntoutussäätiö

mika.ala-kauhaluoma@kuntoutussaatio.fi; puh 044 781 3096

Verkostokoordinaattori Elsa Pardonen, Silta-Valmennusyhdistys ry
elsa.pardonen@siltavalmennus.fi; puh 040 350 2662

Ilmoittautuminen

Työpajat ovat osallistujille maksuttomia. Tarjolla kahvia, teetä ja pientä purtavaa.

Ilmoittaudu mukaan alla olevalla lomakkeella 26.8.2024 mennessä.

Huom. työpajassa on rajallinen määrä paikkoja, joten ilmoitathan jos joudut peruuttamaan osallistumisesi!