Sosiaalisia innovaatioita Kainuusta: työpajat muutoksentekijöille

Onko sinulla näkemys ihmisten tai ympäristön hyvinvoinnin parantamiseksi, mutta et tiedä, miten viedä ideaa eteenpäin? Sinulla voi olla käsissäsi sosiaalinen innovaatio, jonka voit asiantuntijoidemme avulla jalostaa hankehakemukseksi tai yhteiskunnalliseksi yritykseksi.

Jos kaipaat tukea hankehakemuksen työstämiseen tai idean esittelyyn rahoittajille ja yhteistyökumppaneille, tule työstämään ideaasi hanketyöpajaamme!  


Kolmen työpajan sarjassa saat selkeytettyä hankeideaasi, kartoitettua alueen ekosysteemiä ja potentiaalisia yhteistyökumppaneita. Tiedät mitä kirjoittaa rahoitushakemukseen ja tiivistää ideasi vakuuttavaan hissipuheeseen. Saat liiketoimintasuunnitelman kirjoittamiseen tukea. Avarrat myös ymmärrystäsi sosiaalisista innovaatioista ja yhteiskunnallisesta yritystoiminnasta.

Työpajan kouluttajina toimii Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen Farid Ramadan, Kuntoutussäätiö sr, Mika Ala-kauhaluoma, Kuntoutussäätiö sr, Jarmo Hänninen Osuustoimintakeskus Pellervo ry (16.4 työpaja), Heli Laurikainen, Kuntoutussäätiö sr.

Mitä ovat sosiaaliset innovaatiot?

Sosiaaliset innovaatiot ovat uusia ratkaisuja ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin ongelmiin ja tarpeisiin. Innovaatiotoiminnalla voidaan ratkoa esim. eriarvoistumiseen, syrjäytymiseen, yksinäisyyteen, mielenterveyteen, työllistymiseen, kiertotalouteen tai vihreään siirtymään liittyviä haasteita. Käytännössä sosiaaliset innovaatiot voivat olla palveluita, tuotteita, toimintatapoja, prosesseja tai strategioita, jotka toimivat paremmin kuin aiemmat tai vakiintuneet vaihtoehdot.

Sosiaalisia innovaatioita voivat kehittää mitkä tahansa eri kokoiset yritykset, organisaatiot, yhdistykset tai yhteisöt. Kehittämistyötä tehdään usein yhdessä kohderyhmän ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Lue lisää täältä: https://yyo.fi/materiaalipankki/

Kolmen työpajan sarja

Työpajat on suunnattu kaikille hankkeista, sosiaalisista innovaatioista ja kehittämisestä kiinnostuneille toimijoille.

Ensimmäinen työpaja 16.4 klo 9–12 Paikan päällä/Teams. Aiheena yhteiskunnallinen yrittäjyys, sosiaaliset innovaatiot, idean selkeyttäminen, kumppanuudet & ekosysteemit.

Toinen työpaja 2.5 klo 12–15 Paikan päällä/Teams. Aiheena hankehakemus ja sen vaiheet, ”hissipuhe”, rahoitusmahdollisuudet, liiketoimintasuunnitelma.

Kolmas työpaja 16.5 klo 12–15 Paikan päällä/Teams. Aiheena liiketoimintasuunnitelma & hankehakemus (jatkuu), vaikutusketju ja arvioinnin työkalut.

Tapahtumat järjestää Valo-Valmennus ry osana YYO:ta ja Yhteiskunnallisten yritysten liiketoimintaedellytysten parantaminen -koordinaatiohanketta (ESR+ 2023–2027).

Paikka:

Honkatilat Kajaani
Mäntykatu 6, 87500 Kajaani

Jos osallistut etänä, lähetämme Teams-kutsut ensimmäistä pajaa edeltävänä päivänä.


Lisätietoja: 

Mika Ala-Kauhaluoma, yhteyspäällikkö, mika.ala-kauhaluoma@kuntoutussaatio.fi tai puh. 044 781 3096

Kim Grönberg, aluekoordinaattori, kim.gronberg@valo-valmennus.fi tai puh. 040 137 3445


Ilmoittautuminen: 

Työpajat ovat osallistujille maksuttomia. Ilmoittaudu viimeistään 12.4.2024.

Huom. työpajassa on rajallinen määrä paikkoja, joten ilmoittauduthan alla olevalla lomakkeella. Muistathan ilmoittaa jos osallistumisesi peruuntuu.