Osatyökykyisten työllistäminen

Osaamiskeskus tarjoaa tietoa ja tukea osatyökykyisten henkilöiden työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä. Löydät sivuiltamme tietoa muun muassa osatyökykyisten henkilöiden rekrytoinnin sekä työkyvyn tuesta ja osaamisen kehittämisestä.

Miten yritys voi työllistää osatyökykyisiä henkilöitä?

Yritys voi työllistää osatyökykyisiä henkilöitä monella eri tavalla riippuen sen liiketoiminnan ja mission luonteesta.

Yritys voi ensinnäkin palkata osatyökykyisiä suoraan oman liiketoimintansa toteuttamiseen.

Työllisyyspalveluita tarjoavan yrityksen tavoitteena on puolestaan auttaa osatyökykyisiä henkilöitä työllistymään tukemalla heidän osaamisensa kehittymistä ja parantamalla työelämävalmiuksia.

Työhön integroivan yhteiskunnallisen yrityksen tarkoituksena on työllistää osatyökykyisiä henkilöitä ja/tai edistää osatyökykyisten henkilöiden työllisyyttä.

Tällöin tavoitteena on pitkäaikainen työllistäminen, mikä edellyttää sitä, että työhön integroidaan työllistymistä edistäviä elementtejä kuten osaamisen tai muuta työvalmiuksien kehittämistä.

Miksi palkata osatyökykyinen työntekijä?

Osatyökykyisten ja pitkäaikaistyöttömien palkkaamisesta on paljon hyviä kokemuksia. Pitkään työtä etsineillä on usein kova motivaatio ja halu päästä työelämään.
Lue lisää

Rekrytoinnin tuki

Työnantaja voi saada tukea sekä työntekijän rekrytoimiseen ja palkkaukseen että hänen tarpeidensa huomioimiseen työpaikalla.
Lue lisää

Työkyvyn tuki

Työtehtävien sekä -prosessien muutokset ja mukauttaminen henkilön työkyvyn mukaan auttavat jaksamaan työssä eri elämänvaiheissa.
Lue lisää

Osaamisen kehittäminen

Osaamisen kehittäminen, eli jatkuva oppiminen, kuuluu osaksi työhyvinvoinnin kokonaisuutta.
Lue lisää

Työllisyyden edistämisen toimivat mallit

Osaamiskeskus kerää, arvioi ja levittää työllistymiseen liittyviä hyviä käytänteitä ja malleja.
Lue lisää

Ota yhteyttä

Tarvitsetko tukea osatyökykyisten henkilöiden työllistämiseen liittyvissä kysymyksissä? Ota yhteyttä, asiantuntijamme ovat käytettävissäsi!
Ota yhteyttä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

AjankohtaistaOsatyökykyisyys

Keski-Suomen Täsmäkahvit: työnantajille tarjolla tietoa ja tukea

Keski-Suomen Täsmäkahveilla 7.3. kuultiin puheenvuorot kahdelta organisaatiolta, joille on jo kertynyt kokemusta täsmätyökykyisten työllistämisestä. Lisäksi osallistujat heittäytyivät rohkeasti testaamaan hankkeessa…

Kuvassa Anna ja Mari.
AjankohtaistaAsiantuntijaltaOsatyökykyisyys

Euroopasta oppia Suomen työllisyyden edistämiseen

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus on tutustunut eurooppalaisiin työllisyyttä edistäviin toimintamalleihin, jotka voisivat toimia myös Suomessa. Tämä kirjoitus avaa tähänastisia kokemuksia ja…

Nainen tekee työtä toimistossa.
AjankohtaistaOsatyökykyisyysYrittäjälle

Julkiset hankinnat työllistämisen välineenä

Tunnetko jo työllistämisehdon tai varatut hankinnat? Ne ovat julkisten hankintojen keinoja edistää myös osatyökykyisten henkilöiden työllisyyttä.

AjankohtaistaOsatyökykyisyysYrittäjälle

Työkanavasta työvoimaa vastuullisesti

Työkanava Oy on valtion omistama yhtiö, joka työllistää osatyökykyisiä ja välittää heitä edelleen eri toimialoille. Työkanavan työntekijöitä on työskennellyt esimerkiksi…