Keski-Suomen etäglögeillä esiteltiin paikallisia yhteiskunnallisia yrityksiä

Keski-Suomessa etäkokoonnuttiin 14.12. höyryävien glögimukien äärelle kuulemaan yhteiskunnallisesta yritystoiminnasta sekä ESR+ -hauista. Etäglögien ohjelmassa oli yhteiskunnallisten yritysten keskeisten piirteiden, muotojen ja toimialojen esittelyä. Aluekoordinaattori Jetta Virtanen Live-säätiöstä esitteli paikallisten yhteiskunnallisten yritysten toimintaa ja päämääriä.


Toive napakalle perustiedolle aihepiiristä heräsi alueellisessa verkostossa syksyllä.

– Moni toivoi etänä järjestettävää, helposti lähestyttävää yhteistä tuokiota loppuvuoteen. Etäglögeille pääsikin lopulta yli 20 kuulijaa. Etämuotoisuus mahdollisti sen, että myös kauempaa Keski-Suomen kunnista päästiin osallistumaan, kertoo Virtanen.

Etäglögeillä nostettiin esiin paikallisia esimerkkejä yhteiskunnallisista yrityksistä. Tällä kertaa esittelyyn pääsivät Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö sr, Sovatek-säätiö sr, Visio-säätiö sr/Kiepura oy, Sammakkokangas oy sekä Piispalan kokous- ja hyvinvointipalvelut oy. Paikalliset esimerkit avasivat hyvin kuulijoille, miten eri organisaatiot sanallistavat oman yhteiskunnallisen päämääränsä ja tarkoituksensa.

– Keski-Suomessa on tällä hetkellä jo 160 tunnistettua yhteiskunnallista yritystä. Esimerkiksi Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen datasivun kautta pääsee tutustumaan niihin tarkemmin. Kuten yhteiskunnallisten yritysten kohdalla yleensäkin, myös Keski-Suomessa nämä yritykset toimivat monipuolisesti eri toimialoilla ja eri taustoilla – osakeyhtiöinä, osuuskuntina, yhdistyksinä ja säätiöinä, Virtanen iloitsee.

ESR+ -hankehaku avautuu Keski-Suomessa huhti-toukokuussa

Keväällä Keski-Suomessa tullaan järjestämään kaksi kaikille avointa tapahtumaa, joista toinen keskittyy täsmätyökykyisten työllistämisen kokemuksiin ja toinen ESR+ toimintalinja 4:n hankehakuun. Työpajoissa asiantuntijat kertovat miten ESR+ -hakemus kannattaa laatia, jotta haussa menestyisi.

Hakujaksosuunnitelman mukaan haku on käynnissä huhti-toukokuussa. Tarkat päivämäärät julkaistaan myöhemmin. Hankkeen tuki ja palvelut, kuten erilaiset työpajat ja täsmätyökävelyt, ovat alueen toimijoiden hyödynnettävissä maksutta.