Yritysneuvojille
Autamme yritysneuvojia yhteiskunnallisten yritysten neuvonnan ja ohjauksen erityiskysymyksissä. Järjestämme myös neuvojavalmennuksia. Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!
Autamme yritysneuvojia yhteiskunnallisten yritysten neuvonnan ja ohjauksen erityiskysymyksissä. Järjestämme myös neuvojavalmennuksia. Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!
Esittelemme mielellämme osaamiskeskusta ja sen toimintaa yksittäisille yritysneuvonnan, kehittämistoiminnan, oppimisen ja tutkimuksen parissa toimiville organisaatioille ja niiden verkostoille.
Mikäli yritysneuvontaan tulevan yrityksen tai yhdistyksen yritysidea on selkeästi yhteiskunnallinen tai siinä on yhteiskunnallisen yrityksen piirteitä, kannattaa ottaa yhteyttä osaamiskeskukseen.
Rakennetaan yhdessä neuvontakokonaisuus, jossa osaamiskeskus toteuttaa yhteiskunnallisten yritysten erityispiirteisiin liittyvän neuvonnan ja paikallinen neuvontaorganisaatio yleisen yritysneuvonnan.
Järjestämme yritysneuvojille kaksi yhteiskunnallisen yritystoiminnan neuvonnan erityispiirteitä käsittelevää tiivistä valmennusta. Molempiin koulutuksiin sisältyy kaksi koulutuskertaa. Valmennukset painottuvat yrityksen perustamisvaiheen neuvontaan, ja niissä käsitellään mm.
Seuraava valmennus käynnistyy joulukuussa 2022, lue lisää täältä.
Järjestämme yhdessä Diakonia-ammattikorkeakoulun kanssa syksyllä 2022 Yhteiskunnallisen yrityksen ohjauksen ja neuvonnan osaaja -opintojakson (5 op). Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä.
Kiinnostuitko palveluistamme?
Jarmo Hänninen
040 766 0236
jarmo.hanninen@pellervo.fi
Tom Tarvainen
050 575 5690
tom.tarvainen@arvoliitto.fi
Tilaamalla uutiskirjeemme saat ajankohtaista tietoa palveluistamme ja aikatauluista. Tilaa uutiskirje tästä.
Yrityksen yhteiskunnallinen päämäärä ja kannattavuus eivät sulje toisiaan pois. Myös yhteiskunnallisen yrityksen tulee olla kannattava pystyäkseen toimimaan ja skaalaamaan toimintaansa.
Yritysneuvojille suunnattu tiivis valmennus antaa valmiudet yhteiskunnallisten yritysten perustamis- ja kehittämisneuvontaan.
Yhteiskunnallisella yrityksellä on itseään isompi tarina kerrottavana siitä, mitä ongelmaa se ratkaisee ja miksi. Halutun muutoksen kuvaaminen selkeästi ja vaikuttavasti on usein haastavaa, mutta se tarjoaa myös tavan erottautua.
Oletko yritysohjauksen ja neuvonnan ammattilainen, joka haluaa ottaa yhteiskunnallisen yritystoiminnan erityispiirteet haltuunsa ja edistää yhteiskunnallisten yritysten kasvua ja menestystä? Ilmoittaudu koulutukseen!
Julkiset hankinnat tarjoavat yhteiskunnallisille yritykselle merkittävän markkinapotentiaalin. Hankintoihin osallistumalla yhteiskunnalliset yritykset pystyvät myös toteuttamaan tavoitteitaan. Tämä kuitenkin edellyttää hankintaosaamisen vahvistamista sekä tiivistä yhteistyötä eri osapuolten välillä.
Yhteiskunnalliset yritykset toimivat laajasti erilaisilla toimialoilla. Toisaalta toimiala itsessään ei tee yrityksestä automaattisesti yhteiskunnallista. Oleellista on sitoutuminen yhteiskunnallisten vaikutusten edistämiseen liiketoiminnan keinoilla.
Osatyökykyisten työllistämiseen ja kaikkien kykyjen huomioimiseen työelämässä suhtaudutaan lähtökohtaisesti positiivisesti. Käytännön työllistäminen herättää silti vielä monia kysymyksiä työpaikoilla, ja tietoa tarvitaan lisää.
Yhä useampi yrittäjä haluaa ratkaista yrityksensä kautta jotakin itselleen merkityksellistä yhteiskunnallista haastetta sekä yhdistää kannattavan liiketoiminnan paremman maailman puolesta toimimiseen.
Sosiaaliseen innovaatiotoimintaan liittyy lähtökohtaisesti yhteistyö ja avoimuus. Kuitenkin yritykset ja muut liiketoimintaa harjoittavat joutuvat miettimään myös kehittämiensä palveluiden ja tuotteiden suojaamista. Voiko sosiaalisia innovaatioita suojata – ja kannattaako se? Kuinka voi antaa suojaa uusille konsepteille, toimintamalleille ja palveluille?
Verkostot ja yhteistyö ovat nykyisin myös yrityksille yhä keskeisimpiä kilpailutekijöitä. Suomessa kehitetään parhaillaan yhteiskunnallisten yritysten ekosysteemiä, joka osallistuu jatkossa tehokkaasti yhteiskunnallisten haasteiden ratkaisemiseen.
Tule luomaan yhdessä yhteiskunnallisten yritysten tutkimuksen tiekartta tälle vuosikymmenelle.
Osatyökykyisten ja muiden heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistymisellä parannetaan heidän yhteiskunnallista asemaansa sekä edistetään Suomen työllisyysasteen nostoa. Työhön integroivien yhteiskunnallisten yritysten missio on heikossa työmarkkina-asemassa olevien henkilöiden työllistäminen, mutta niiden toiminta ei ole Suomessa kovin tunnettua.
Suomeen on perustettu Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus (YYO). Sen avajaisia 26.1.2022 seurasi YouTubessa lähes neljäsataa osallistujaa.
Oletko havainnut jonkin tavan erityisen hyväksi, kun edistetään osatyökykyisten henkilöiden työllistymistä? Kerro siitä muillekin.
Jos sinulla on osakeyhtiö, joka on tai voisi olla myös yhteiskunnallinen yritys, tule mukaan ja auta meitä kehittämään palveluamme sekä auttamaan yhteiskunnallisen yrittäjyyden kasvua.
Yhteiskunnallisissa yrityksissä toiminnan ytimessä ovat arvot, eettisyys ja yhteiskunnallisen hyvän tekeminen. Silti kysymyksessä on nimenomaan yritystoiminta: tavoitteena on taloudellinen kannattavuus.
Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus YYO:n esittelyvideo tammikuussa 2022. Videon toteutus: Kreatos Films.
Mikä yhteiskunnallinen yritys? Kenellä sellainen on? Pyrimme tässä vastaamaan usein kysyttyihin kysymyksiin.
Mitä yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus tekee ja miksi sellainen on olemassa?
Yhteiskunnallisen yrityksen liiketoiminnassa yhteiskuntavastuu on tärkein päämäärä ja se on kirjattu yhtiöjärjestykseen.